Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

STRÁŽ POD RALSKEM 12. prosinec (VS ČR) - Ve dnech 5. – 9. prosince 2022 proběhl kurz s názvem Výkon dozorčí služby v uzavřeném oddílu. Kurz je určen především pro příslušníky VS ČR – inspektory dozorčí služby, dozorce odd. výkonu trestu a odd. výkonu vazby a trestu, zejména dozorce vykonávající službu na stanovišti uzavřený oddíl.

Účastník je zdokonalen v problematice výkonu služby v uzavřeném oddíle, zejména se zaměřením na vhodnou komunikaci s vězněnou osobou a s praktickým nácvikem souvisejících činností.

Výuka v daném dni probíhala společně s účastníky kurzu ZOP B3, který je určený pro lékaře a další zdravotnický personál. Jelikož je výuka koncipována především na předání teoretických poznatků a jejich využití k profesionálnímu chování k vězněným osobám a přiměřené komunikaci s nimi při důsledném dodržování právních norem bylo možné při spojení kurzů využít při modelových situacích obě dané skupiny, jak příslušníky, tak civilní zaměstnance. V diskusní části jednotlivých vyučovacích bloků mají účastníci možnost vyměnit si zkušenosti z organizačních jednotek a rozšířit si své znalosti.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X