Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

STRÁŽ POD RALSKEM 30. listopadu (VS ČR) – Odborníci na poli trestní justice se zapojili do aktivity realizované v rámci evropského projektu Restorative Justice: Strategies for Change. Také Akademie VS ČR je zastoupena.

Dne 30. září 2021 zahájila Restorativní platforma svou činnost online konferencí, na které vystoupili členové národní skupiny projektu Andrea Matoušková, ředitelka Probační a mediační služby, Lukáš Dirga, vrchní ministerský rada Odboru milostí a inspekce Ministerstva spravedlnosti, Jan Tomášek, výzkumný pracovník IKSP, a Pavel Horák, ředitel odboru výkonu vazby a trestu Generálního ředitelství VS ČR. Za Akademii VS ČR se zúčastnila Dagmar Roztočilová, učitelka odborných předmětů, která se dlouhodobě zabývá touto problematikou.

Byly vytvořeny pracovní skupiny, které budou procházet dlouhodobou fází odborné přípravy. Její součástí budou nejen různé workshopy, ale také například setkávání s cílem výměny informací a zkušeností. Přednášející z České republiky doplní také hosté ze zahraničí.

Členové Sekce III: vykonávací řízení, jejíž členkou je také Dagmar Roztočilová, se poprvé setkali při online diskusi dne 18. října. Hovořili o restorativních přístupech v ČR i zahraničí a hledali zdroje pro další rozvoj a inspiraci v oblasti restorativních přístupů.

Další online setkání pracovní skupiny s belgickým expertem se bude konat 6. prosince.

https://restorativni-justice.cz/projekt

 

 

Sdílet článek

Facebook
Platforma X