Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Akademie VS ČR udržuje bohaté mezinárodní vztahy. Jelikož se z důvodu pandemie COVID - 19 nemohou partneři setkávat, vzájemně se informují e-maily. Aktuální situaci také sledují mezinárodní asociace jako EPTA či EuroPris, které vyzývají své partnery ke sdílení formou vyplněných dotazníků. Akademie VS ČR také zveřejňuje články na facebooku a na svých webových stránkách v anglické verzi.

Na tyto články kolegové ze zahraničí reagují. Přikládají komentáře na facebooku nebo posílají e-mailové odpovědi.

Zde vám přinášíme přehled reakcí, které jsme obdrželi v první polovině měsíce května 2020.

Doug Dretke (Texas) vložil komentář pod článek o skypových závěrečných zkouškách příslušníků, který byl zveřejněn na facebooku. Píše: Toto je vynikající příklad a proces, který by měly zvážit také jiné vězeňské systémy, jež v tomto obtížném čase promýšlejí jak se vypořádat s různými problémy.  

Gratulace připojily také Raluca Stuparu (Rumunsko) a Adriana Vörös (Maďarsko).

Situaci v akademii ve Wolfenbüttelu popisuje ve svém e-mailu Peter Schulte (Dolní Sasko). Výuka byla obnovena začátkem května. Pouze jedna skupina, kterou tvoří 12 studentů, absolvuje prezenční formu studia. Před katedru učitele byla nainstalována průhledná přepážka, která má studenty chránit. Další dvě skupiny studentů pokračují ve vzdělávání formou online. Peter Schulte přidává osobní názor, že kvalita prezenčního studia je výrazně lepší, ale náhradní dálková forma umožní všem v červnu vykonat závěrečné zkoušky.

Martin Hoffmann (Rakousko) gratuluje e-mailem k výročí Akademie. Prohlédl si fotky na facebooku a přiznává, že nám trochu závidí nejen budovu školy a její okolí, ale také aktivitu Akademie VS ČR na sociálních sítích. Vzdělávání vězeňského personálu v Rakousku je od 17. března pozastaveno. Personál akademie pracuje z domu, pouze jeden zaměstnanec má vždy jeden den službu zaměřenou na kontrolu budovy. Studenti nástupních kurzů procházejí praktickým tréningem přímo ve věznicích, zároveň tak doplňují vězeňský personál v zabezpečení běžných činností. Jelikož se připravuje otevření školy, probíhají náročné přípravy. Například větší místnosti byly transformovány na třídy nebo také byly větší místnosti pronajaty u jiných subjektů. Při výuce bude dodržován povinný fyzický odstup a všichni budou nosit roušky. Aby se snížil počet studentů ve škole, bude prezenční studium doplněno o video-kurzy.

S gratulací k výročí se připojil také e-mailem Helmut Krone (Dolní Sasko).

Ondine Tavernier (Francie) píše ve svém e-mailu, že také francouzská akademie v Agen letos slaví své 20. výročí.

András Csécsényi (Maďarsko) přidal komentář na facebook. Doufá, že bude moci po ukončení pandemie Akademii VS ČR navštívit, protože se mu na fotografiích velmi líbí. Všem přeje hodně štěstí.

Protože někteří kolegové nejen ze zahraničí, jako třeba Lucie a Jack (Velká Británie), upozorňují, že si nemohou prohlédnout příspěvky na facebooku VS ČR, budeme tyto články v obou jazykových verzích nadále zveřejňovat také na našich webových stránkách.

Autor a foto: Iva Prudlová

Jazyková korektura: Renata Hečková

Sdílet článek

Facebook
Platforma X