Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

V pátek 18. prosince na slavnostním setkání poděkoval ředitel Akademie vrchní rada plk. Ing. František Vlach, MBA, LL.M, Ing-Paed IGIP všem členům pedagogického oddělení Akademie VS ČR za práci v mimořádných podmínkách pandemie Covid-19.

Před rokem by si nikdo z učitelů neuměl představit, že bude přednášet i zkoušet on-line. Od března bylo implementováno mnoho návrhů a iniciativ učitelů, které postupně zefektivňují a zkvalitňují distanční formy výuky.  O těchto inovacích hovořil ředitel také na on-line mezinárodní konferenci akademií vězeňských služeb, která se uskutečnila koncem září.

Statistika dokládá, že náročné podmínky neovlivnily počet nového vězeňského personálu, který v tomto krizovém roce absolvoval základní odbornou přípravu a složil závěrečnou zkoušku. Poděkování zde také patří nejen zkušeným příslušníkům a občanským zaměstnancům věznic, kteří se na přípravě nových kolegů podílejí, ale také vedení věznic, které vytváří podmínky pro studium svých podřízených. Spolu s gratulací všem absolventům kurzů základní odborné přípravy a přáním mnoha úspěchů náleží novému personálu také poděkování za jejich úsilí zvládnout náročný výcvik a rychle se zařadit do svých pracovních týmů.

Do nového roku popřál ředitel  všem kolegům a kolegyním hlavně hodně zdraví a vyjádřil naději, že  pandemická situace bude zvládnuta a učitelé se budou moci postupně vrátit ke svým studentům do tříd.

Na závěr předal ředitel Akademie a jeho pověřený zástupce plk. Mgr. Antonín Sůva ocenění třem členům pedagogického oddělení.

Pověřený zástupce vedoucího pedagogického oddělení mjr. Mgr. Adam Klimša převzal Medaili Vězeňské služby České republiky II. stupně.

Učitel PaedDr.  Lubomír Bajcura Ph.D. obdržel Pamětní čestnou plaketu Vězeňské služby České republiky ke 200. výročí narození Františka Josefa Řezáče (1819 – 1879) kněze, pedagoga, reformátora vězeňství a spisovatele

Ministryně spravedlnosti udělila kpt. Mgr. Ivě Prudlové Pamětní čestnou medaili k 50. výročí českého vězeňství v rezortu Ministerstva spravedlnosti (1969 – 2019).

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.