Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Ve dnech 17. – 19. září 2018 navštívila Akademii VS ČR polská delegace vedená ředitelem centrálního vzdělávacího střediska (COSSW) v Kaliszi płk. Ryszardem Czaprackim.

Polským partnerům byly poskytnuty základní informace o VS ČR a o Akademii VS ČR. Poté si delegace prohlédla školu a přilehlé pozemky, na kterých probíhají přípravné práce pro vybudování simulačního centra a jídelny. V rámci odborných diskusí byly delegaci představeny programy vzdělávání v oblasti sebeobrany s následným pozváním polských kolegů na mezinárodní seminář, který je plánován příští rok ve Stráži pod Ralskem. 

V pozdních odpoledních hodinách měla polská delegace jedinečnou příležitost setkat se s nejvyšším managementem VS ČR a zástupci texaských odborníků na vězeňství. Kromě jiných témat se hovořilo také o jazykovém vzdělávání českého vězeňského personálu. 

Hosté z Polska se zúčastnili konference Penologické dny, kdy ředitelé obou vzdělávacích středisek vyjádřili spokojenost s rozvíjející se bilaterální spoluprací. 

Za dlouholetou spolupráci a podporu bilaterálních aktivit byla ředitelem Akademie VS ČR plk. Františkem Vlachem předána řediteli COSSW v Kaliszi płk. Ryszardu Czaprackému „Pamětní medaile Akademie Vězeňské služby České republiky“. 

Poslední pracovní den byl věnován návštěvě Věznice Stráž pod Ralskem, která připravila ukázky zbraní, zásahu služebního psa či vyhledávání drog. Hosté si prohlédli věznici a pochválili pořádek, čistotu a kázeň. 

Oficiální návštěva polských partnerů otevřela dveře pro další zlepšování spolupráce formou odborných stáží či účasti na seminářích a konferencích, které obě partnerské organizace plánují v dalším období. 

Autor: Iva Prudlová Foto: Tomáš Větrovec, Iva Prudlová Foto z Věznice Stráž pod Ralskem: Petr Pazdera

Sdílet článek

Facebook
Platforma X