Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

STRÁŽ POD RALSKEM 5. října (VS ČR) – Po více než roce se dne 4. října v Akademii otevřel kurz základní odborné přípravy pro nové vychovatele, speciální pedagogy, sociální pracovníky a psychology, kteří se zde budou připravovat na práci s vězněnými osobami

Posluchače kurzu ZOP B2 přivítal v kmenové třídě pro teoretickou výuku vedoucí pedagogického oddělení Pavel Hegr. Informoval studenty o nově otevřeném výcvikovém a vzdělávacím centru a s lítostí oznámil, že Akademie stále ještě nemá vlastní jídelnu. Projevil také radost nad tím, že epidemiologická opatření se uvolnila a po dlouhé odmlce je možné opět vyučovat studenty prezenční formou. Než předal slovo třídní učitelce, popřál novým kolegům hodně úspěchů ve studiu.

Třídní učitelka Dagmar Roztočilová podala dvaceti posluchačům základní organizační informace a provedla je budovou školy. Zdůraznila, jak moc se učitelé na své studenty těší po dlouhém období, kdy se svými studenty mohli komunikovat pouze prostřednictvím e-mailů, telefonických konzultací a on-line přednášek a chyběl jim osobní kontakt.  Odpoledne zahájili posluchači studium hodinou penitenciaristiky.

Kurz bude ukončen 19. listopadu.

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X