Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

STRÁŽ POD RALSKEM 29. dubna (VS ČR) - Platforma skype for business se ukázala jako vhodná pro bilaterální výměnu informací a zkušeností se zahraničními partnery. Ředitel Akademie František Vlach a jeho první zástupce Antonín Sůva seznámili v průběhu virtuální schůzky Petera Neuhybela z Generálního ředitelství Sboru vězeňské a justiční stráže (Slovenská republika) s inovativními přístupy aplikovanými ve vzdělávání českého vězeňského personálu v době pandemie.

Česko-slovenská spolupráce na poli vzdělávání vězeňského personálu má dlouholetou tradici. V době, kterou možná budeme nazývat „předkovidovou“, se výměna informací a zkušeností odehrávala převážně formou výměnných stáží učitelů obou vzdělávacích středisek. Spolupráce v oblasti jazykového vzdělávání se začala rozvíjet v roce 2015, kdy zástupkyně ředitele Institutu vzdělávání Sboru vězeňské a justiční stráže přijala roli členky mezinárodní zkušební komise absolventů prvního kurzu angličtiny pro penitenciární praxi organizovaného Akademií VS ČR.

V současnosti se česko-slovenská spolupráce zaměřuje právě na zvyšování jazykových kompetencí vězeňského personálu v mezinárodním kontextu.

Dne 29.4.2021 se uskutečnila virtuální bilaterální schůzka s cílem seznámit slovenskou stranu s aktuálními opatřeními a inovativními přístupy aplikovanými ve vzdělávání nových příslušníků a občanských zaměstnanců v době pandemie. Za českou stranu se zúčastnili ředitel Akademie VS ČR František Vlach a jeho první zástupce Antonín Sůva. Slovenskou stranu reprezentoval Peter Neuhybel z Generálního ředitelství. Informace využije slovenský partner nejen jako inspiraci pro rozvoj vzdělávání slovenského vězeňského personálu, ale také pro odborná jednání evropské asociace vězeňských vzdělávacích středisek EPTA.

red

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X