Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Slavnostní předání výučních listů, za účasti ředitele věznice Všehrdy plk. Mgr. Pavla Vagnera, se uskutečnilo ve středu 20. června 2018 ve školském vzdělávacím středisku věznice. Ředitel věznice všem absolventům popřál mnoho profesních úspěchů a uplatnění jejich vystudovaného oboru v civilním životě, po návratu z výkonu trestu odnětí svobody.  

Závěrečné ústní zkoušky učebních oborů elektrikář, truhlář a kuchař proběhly ve dnech 18. a 19. června  na Školském vzdělávacím středisku  Věznice Všehrdy. Zkoušek se zúčastnilo celkem 27 žáků, kteří po dvouletém úsilí dospěli až do úplného závěru svého studia. Mezi nimi získal výuční list i jeden z žáků, kterému již výkon trestu skončil, ale na závěrečné  zkoušky přijel do věznice. Všichni žáci úspěšně absolvovali ústní závěrečné zkoušky před odbornou zkušební komisí. Z tohoto počtu se dokonce deseti žákům podařilo absolvovat studium s vyznamenáním a dokázali tak, že i ve výkonu trestu se dá pečlivě a svědomitě připravit na náročné zkoušky. Prvního dne závěrečných zkoušek se také zúčastnilo vedení Středního odborného učiliště Vězeňské služby České republiky se sídlem v Praze, konkrétně jeho ředitel Mgr. Josef Polcer a zástupce ředitele PaedDr. Martin Váňa, kteří sledovali bedlivě organizační a administrativní zajištění.

Předseda zkušební komise Bc. Gustav Klíma, vedoucí učitel praktického vyučování a supervizor Ing. Alice Berchová, zástupce ředitele pro praktické vyučování ze Střední školy technické, gastronomické a automobilní v Chomutově shodně konstatovali, že jsou mile překvapeni úrovní znalostí žáků oboru kuchař a vyjádřili přání, aby se i jejich žáci alespoň přiblížili podobným výsledkům, jako zkoušení žáci našeho učiliště.

Na závěr konstatoval vedoucí Školského vzdělávacího střediska, Mgr. Libor Řezníček, že část absolventů najde okamžitě uplatnění ještě ve výkonu trestu na vnitřních pracovištích Věznice Všehrdy a splatí tak i částečně dluh naší společnosti, která jim tím nabídla „druhou“ šanci.

brv

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X