Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Všehrdy 16. září (VS ČR) Dne 1.9. 2020 byl opět zahájen nový školní rok ve školském vzdělávacím středisku ve Věznici Všehrdy. V letošním roce přijalo školské středisko 66 nových žáků v přijímacím řízení.

Celkový počet žáků se ve škole zastavil na číslovce 109, z čehož je 49 žáků učebních oborů „Truhlář“ a dobíhajícího učebního oboru „Kuchař“. Zbytek, tj. 60 frekventantů nastoupilo do akreditovaných kurzů „Zámečník“ a „Elektrikář“ a dále do neakreditovaných kurzů „FIE“ (Feuerstienova metoda instrumentálního vzdělávání), která je novou progresivní metodou, prosazovanou vedením našeho SOU.

Oproti loňskému roku došlo ke snížení stavu žáků v důsledku reorganizace vzdělávacích aktivit našeho školského střediska. Učební obory „Elektrikář“ a „Kuchař“ budou dále probíhat pouze jako akreditované kurzy a kurzy „Zedník“ a „Malíř“ byly bez náhrady ukončeny. Učitelský sbor se zmenšil o čtyři pedagogické pracovníky na osm pedagogů a asistentku. V budoucnu tedy bude ve Všehrdech pouze jeden nosný učební obor „Truhlář“, který bude transformován na klasický tříletý učební obor.

Popřejme tedy všem pedagogům hodně sil a pevné nervy po celý školní rok a žákům poté trpělivost, dobrý sluch a otevřenou hlavu, aby získané znalosti, vědomosti a dovednosti, dokázali později využít v jejich civilním životě.

Mgr. Libor Řezníček

vedoucí ŠVS Všehrdy

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X