Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Všehrdy 18. února (VS ČR) Školské vzdělávací středisko ve Všehrdech vyrobilo v rámci odborného výcviku třetích ročníků učebního oboru Zpracování dřeva 30 ks speciálních lékárniček pro potřeby věznice.

Uzamykatelné lékárničky byly vyrobeny přímo na žádost vedoucího oddělení výkonu trestu a budou sloužit dozorcům tohoto oddělení pro potřeby ranního vydávání léků diagnostikovaným odsouzeným. Žáci si zhotovením těchto lékárniček vyzkoušeli také výrobu v praxi a uvidí následně výsledky svého snažení v běžné denní činnosti. Tyto výrobky mimo jiné poslouží také k dalšímu prohlubování dobrých vztahů mezi věznicí a školským vzdělávacím střediskem. Školské středisko je samostatnou jednotkou Středního odborného učiliště Vězeňské služby ČR.

Žáci učebního oboru Zpracování dřeva tak navazují na předešlé zakázky pro věznici, například na výrobu kuchyňské linky a desky pod vařič pro potřeby v kuchyňce příslušníků nebo na výrobu botníků na ubytovny odsouzených. Odborný výcvik tak dostává zcela jiný rozměr a blíží se ideálnímu pojetí v praxi tak, jak je tomu u produktivní činnosti na běžných civilních učilištích.

Mgr. Bc. Libor Řezníček
vedoucí ŠVS Všehrdy

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.