Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

VŠEHRDY 4. 9. (VS ČR) – Uplynulý víkend se nesl ve znamení sportování. První zářijový den se na tenisových kurtech Věznice Všehrdy uskutečnil 5. ročník nohejbalového turnaje pořádaného základní organizací Nezávislého odborového svazu Policie ČR ve Věznice Všehrdy. A v sobotu se několik zaměstnanců Věznice vydalo do Ústí nad Orlicí na Pochod rychlé roty. Jeho 7. ročník pořádalo Oddělení hlídkové služby PČR Ústí nad Orlicí. Tato akce nebyla jen sportovní událostí, ale měla i charitativní přesah.

Na páteční turnaj se přihlásilo 8 dvojic, které byly rozlosovány do dvou skupin, kde se hrálo systém každý s každým. Vítězové skupin a týmy umístěné na 2. místě postoupili do finálové skupiny, kde odehráli zápasy vyřazovacím způsobem. O další pořadí v turnaji se hrálo podle umístění ve skupině a celkového skóre. Velkým otazníkem bylo počasí, které nakonec vyšlo na jedničku a turnaj se mohl odehrát až do zdárného finále, a to i za podpory fanoušků z řad zaměstnanců věznice.  Stejně jako v předchozích ročnících připravila ceny pro všechny zúčastněné zmíněná odborová organizace. Příjemné bylo i závěrečné posezení v zrekonstruovaných prostorách šaten tenisových kurtů, kde odbory připravily malé občerstvení.

Na sobotní Pochod rychlé roty se vydali čtyři občanští zaměstnanci spolu s jedním příslušníkem. Dopoledne vykročili podhůřím Orlických hor na trasu dlouhou 28 km. Rovinky střídalo stoupání a sestupy z vršků. Záda účastníků hřálo sluníčko, na dvou občerstvovacích kontrolách si všichni mohli svlažit hrdla a posílit se na další kus cesty. Nebylo důležité, jak kdo jde rychle a zda zvládne trasu v čase, který by mu zaručil vítězství, nebo si vychutnává krásy okolní krajiny. V tomto případě bylo důležité se zúčastnit. Výtěžek ze startovného byl totiž věnován malé Laurince, která se narodila s velmi vzácným onemocněním, tzv. Kabuki syndromem. Na Pochodu rychlé roty si účastníci nejen dali do těla, pobavili se, ale hlavně pomohli dobré věci. Podtitulem pochodu je od počátku heslo „pomáháme, protože chceme a můžeme“.

jk, var

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X