Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

VŠEHRDY 2. června (VS ČR, ŠVS) – První červnový den začaly na Školském vzdělávacím středisku ve Věznici Všehrdy závěrečné učňovské zkoušky oboru truhlář. Učňové z řad odsouzených skládali písemnou závěrečnou zkoušku v elektronické podobě. Sedm se jich sešlo v počítačové učebně, aby zúročili to, co se během 3 let naučili.

Na počítačích zpracovávali otázky, které jim vygeneroval server a částečně je i sám vyhodnotil. Každý žák měl jiné otázky, aby se zamezilo vzájemnému opisování. K závěrečným písemným zkouškám bylo připuštěno celkem sedm žáků. Ostatní nesplnili celkem přísná kritéria a zůstali tak před branami svého cíle, získat výuční list v oboru truhlář. Tito žáci budou mít ještě možnost si třetí ročník zopakovat a lépe se tak připravit. Dalšími zkouškami žáci projdou v následujících dnech. Čeká je třídenní praktická zkouška, ve které budou adepti truhlářského řemesla vyrábět dřevěnou stoličku ze smrkového dřeva. Své snažení ukončí 16. června zkouškou ústní, která bývá nejtěžší, a skládá se před zkušební komisí.

 Nezbývá než popřát našim žákům z řad odsouzených hodně štěstí, pouze mírnou nervozitu a odhodlání prodat všechny znalosti a dovednosti, které na našem středním odborném učilišti získali.

Mgr. Bc. Libor Řezníček, vedoucí ŠVS Všehrdy

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.