Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Všehrdy 28.12. (VS ČR) Odsouzení Věznice  Všehrdy si každý rok na vánoční svátky připravují své pohoštění ze surovin, které si nakupují ve vězeňské prodejně. Zajišťují si také výzdobu ubytoven, aby si tak trochu zpříjemnili sváteční období. Nejinak tomu bylo i v letošním roce.

Odsouzení ze specializovaného oddělení si v rámci sebeobslužných aktivit provedli předvánoční úklid včetně mytí oken, praní záclon a drobných oprav na šicím stroji.  Ozdobili vánoční stromek a vyrobili z papíru vánoční dekorace. Upekli vánoční cukroví. Pro  duchovenskou péči  vězeňské služby v rámci pracovních aktivit vyrobili výrobky z keramiky, dřeva a textilu.

Mladiství odsouzení si v rámci terapeutického programu TP 21 pod vedením odborných zaměstnanců a vychovatelů upekli vánoční cukroví a připravili vánoční koledy. Pod vedením pedagoga volného času si připravují sportovní  turnaje ať již během vánočních svátků či Nového roku.

V úterý 18.12 2018 byly předány vánoční balíčky ČEZ na Školském vzdělávacím středisku Věznice Všehrdy, které byly určeny pro žáky 3. ročníků učebních oborů, tedy oborů, které budou letošní školní rok skládat závěrečné učňovské zkoušky. Tak jako loni, podařilo se sehnat vězeňské duchovenské péči  VS-ČR  tyto balíčky od sponzora celé akce, nadaci ČEZ.

Na Školském vzdělávacím středisku bylo předáno celkem 24 těchto vánočních balíčků, které spolu s vedoucím ŠVS Všehrdy, Mgr. Liborem Řezníčkem, předávala také zástupkyně vězeňské duchovenské péče kaplanka všehrdské věznice Bc. Monika Černá a na celou akci zpovzdálí dohlížel i hlavní kaplan vězeňské služby Ing. Bc. Pavel Kočnar. Z této akce se pomalu stává nová tradice a můžeme jen doufat, že se uchytí a uskuteční se i příští rok.

Jídelníček po dobu vánočních svátků se nijak neliší od běžných vánočních zvyklostí. Ke štědrovečerní večeři byl vepřový řízek, bramborový salát, vánoční pečivo 1 a ovoce (mandarinka, banán, pomeranč, kiwi, jablko, citron)

Na silvestrovský večer je také plánován vepřový řízek, bramborový salát a ovoce (mandarinka, banán, pomeranč, kiwi, jablko, citron)

Na Nový rok ke snídani vánočka,  mléčný výrobek a pomeranč, k obědu slepičí polévka s masem a nudlemi,  uzené maso, čočka na kyselo, okurka. K večeři pečené kuře (stehno), brambory vařené a kompot.

V předvánočním čase personální oddělení připravilo pro děti zaměstnanců mikulášskou nadílku v dětském koutku Kulíškov v chomutovském obchodním domě.   brv

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X