Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Všehrdy 15.února (VS ČR) Dne 14.2.2019 se uskutečnilo v prostorách Věznice Všehrdy setkání vedení věznice se zaměstnavateli, a to v souvislosti s personálními změnami  na funkci ředitele věznice a 1. zástupce ředitele věznice. Zároveň přítomným zaměstnavatelům byly představeny nové vedoucí na oddělení zaměstnávání vězněných osob a v provozovně střediska hospodářské činnosti.

Na úvod ředitel věznice plk. Mgr. Alexandr Vidlák a nový 1. zástupce plk. Bc. Miroslav Fous krátce pohovořili o svém působení ve vězeňské službě. Poté se již více jak hodinová schůzka týkala zaměstnávání vězněných osob. Ředitel věznice poděkoval zaměstnavatelům za dosavadní spolupráci a sdělil své představy o dalším rozvoji, kdy na prvním místě upřednostňuje zajištění bezpečnosti a dosažení maximální zaměstnanosti odsouzených. Zaměstnavatelé poté v diskuzi sdělili své zkušenosti se zaměstnáváním našich odsouzených a zároveň většina z nich požádala o navýšení počtu vězňů na jednotlivá pracoviště, dle možnosti věznice. Všichni přítomní se závěrem diskuze shodli, že toto setkání bylo přínosem pro další vzájemnou spolupráci. Věznice Všehrdy v současné době zaměstnává vězněné osoby u 13 zaměstnavatelů.

Na závěr společného jednání si naši hosté za doprovodu vedení věznice prohlédli areál oddělení výkonu trestu,  ubytovnu pro mladistvé odsouzené, terapeutickou místnost, soudní místnost a vězeňskou kapli.

brv

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X