Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Všehrdy 21.dubna (VS ČR) Rekvalifikační kurz Obsluha motorové pily, pro odsouzené Věznice Všehrdy, se uskutečnil dne 19.4.2022 v přilehlém lesíku obce Všehrdy, pod vedením instruktora neziskové organizace Volonté Czech o.p.s.

Kurzu se zúčastnilo 5 odsouzených, z toho tři dospělí odsouzení a dva mladiství odsouzení. Všichni účastníci nejprve absolvovali teoretickou část, kde byli instruktorem seznámeni s obsluhou a manipulací motorové pily, s bezpečnostními pravidly, praktickou činností a závěrečným testem.

Rekvalifikační kurz úspěšně absolvovali všichni odsouzení, jak po stránce praktické, tak i po stránce teoretické a na konci kurzu jim byl vydán akreditační certifikát k obsluze motorové pily. Po celou dobu na ně dohlíželi dva zaměstnanci věznice.

Kurz byl realizován Nestátní neziskovou organizací, společností Volonté Czech o.p.s., a to v rámci projektu VOL Mentorink, Program spravedlnost. Tato společnost s věznicí spolupracuje již několik let. 

Pro velký zájem z řad odsouzených o získání rekvalifikačního osvědčení bude kurz Obsluha motorové pily znovu realizován na konci prázdnin.

Bc. Jiří Kostelej

sociální pracovník

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X