Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

VŠEHRDY 2. května (VS ČR) – Kam se budu vracet, s kým žít, kde pracovat, jak budu platit dluhy. To jsou otázky, které odsouzeným podávají nejen odborní zaměstnanci věznice, ale také pracovníci Probační a mediační služby, střediska Chomutov. Minulý pátek s odsouzenými ve Věznici Všehrdy besedovaly na podobná témata dvě pracovnice střediska.

„Smyslem besed je osvěta, seznámení odsouzených s Probační a mediační službou a s naší činností,“ uvedla Renata Kubátová, vedoucí střediska PMS v Chomutově. Jak dále upřesnila někteří odsouzení se s „probačkou“ setkali již při předchozím výkonu trestu. Jiní, zejména ti, co jsou ve vězení poprvé, nemají o její existenci povědomost. Přitom spolupráce se zmíněnou institucí a upřímná snaha na sobě pracovat a změnit přístup ke svému životu jim může pomoci dostat se z vězení na podmíněné propuštění.

Cílem těchto besed je tedy smysluplné navázání spolupráce s odsouzenými, provázání života ve vězení s budoucím civilním životem. Pracovníci PMS vězně provázejí a pomáhají jim s uvědoměním si, co pro ně bude v životě „venku“ prospěšné. Vytvářejí společně reálný plán, jak uspět v civilním životě a tedy je připravují na bezpečný návrat s cílem minimalizovat recidivu.

var

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.