Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Mistrovství České republiky v Lidové obranné střelbě pořádané  sdružením  LEX (sdružení na ochranu práv majitelů zbraní) se konalo 16.9.2017  na střelnici Tábor - Čekanice za účasti devadesáti dvou střelců a střelkyň. Bylo zde postaveno osm samostatných střeleckých situací se vzdáleností terčů maximálně 15 metrů. Střelba probíhá ze všech možných i nemožných pozic (vleže, vsedě, z vozidla atd.), na statické a pohyblivé terče. Zbraně užívané  jsou  libovolné krátké kulové,  které  lze  skrytě nosit  pro potřebu  osobní  ochrany a splňují podmínky dle pravidel. Jsou zakázány úpravy zbraní, které mají za následek snížení jejich bezpečnosti. Střílí se v divizích : Pistole, Revolver, Malá Pistole, Malý Revolver. V kategorii Revolver obsadil 2.místo plk. Mgr. Miroslav Červenka  a v kategorii Malá pistole npor. Bc. Jan Kůrka 4.místo. Plk. Červenka převzal i cenu za celkové vítězství v Poháru 2017 v kategorii revolver.

 

Dne 26.8. 2017 se na střelnici Maxičky konaly Přebory České republiky ve střelbě z odstřelovací pušky na mizivé cíle za účasti 56 střelců a střelkyň. Plk. Mgr. Miroslav Červenka  v kategorii Standard-veterán s puškou vz.54  získal 2.místo a v kategorii  Speciál s puškou Tikka T3 Varmint získal 3. místo.

Střelba probíhá na proměnné vzdálenosti od 100 do 300 metrů na statické, objevivší se a stranou běžící cíle.  Kategorie jsou rozděleny podle druhu zbraní, ráží a povolených úprav.

Standard – veterán, což jsou standardní armádní pušky,  opakovací nebo samonabíjecí, zavedené do výzbroje do roku 1980, v ráži do 8 mm, puškohled s maximálně čtyřnásobným zvětšením. Kategorie Libovolná, kdy jsou užívány opakovací nebo samonabíjecí pušky v ráži do 8 mm, puškohled libovolný. Ve třetí kategorii Speciál se střílí jednorannými opakovacími terčovnicemi v ráži 6 BR, 6,5x47 Lapua, 6,5x55, X6C,.243W, 308W a 7,62x54 s libovolným puškohledem.

brv

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X