Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Všehrdy 7. prosince (VS ČR) V minulém týdnu se uskutečnila ve Věznici Všehrdy pro více jak 100 odsouzených, kteří jsou zařazení ve školském vzdělávacím středisku odborná přednáška o finanční gramotnosti .

Přednášející lektor k nám zavítal až z Prahy a byl to přímo ředitel registru dlužníků Czech Non- Banking Credit Bureau, Ing. Jiří Rajl. V této velmi fundované přednášce, kde měla samozřejmě i velký prostor diskuze, se posluchači dozvěděli aktuální informace jak se oddlužit a také informace týkající se nově připravovaného zákona, který administrativně zjednoduší cestu k bezdlužnosti. Účastníci měli samozřejmě mnoho dotazů, protože většina z nich bohužel má se zadlužením problémy. Ing. Rajl se snažil odpovědět na veškeré otázky, aby nakonec předal všem účastníkům konkrétní kontakty na specializované organizace, které poskytují bezplatně rady, informace a doporučení, týkající se oddlužení. Na závěr téměř tříhodinové besedy, předal nejvíce aktivním besedníkům drobné dárky vztahující se k probíranému tématu a přislíbil, že pokud bude zapotřebí, vždy do naší věznice rád zajede a předá své zkušenosti, které mohou pomoci v tíživé situaci našich dlužníků.

Nutno zde podotknout, že právě relevantní informace jsou tím nejdůležitějším prvkem v trnité cestě k bezdlužnosti, samozřejmě spolu s vůlí a potřebou chtít v tomto směru něco udělat a změnit svou neutěšenou situaci.

  Mgr. Libor Řezníček vedoucí Školského vzdělávacího střediska

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X