Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Všehrdy 21. února (VS ČR)  Ředitel Věznice Všehrdy plk. Mgr. Alexandr Vidlák a jeho zástupci přivítali dne 20. 2.2019 ve věznici zástupce nového vedení města Chomutova. Pracovní schůzky se za magistrát zúčastnili oba náměstci primátora Mgr. Milan Märc a David Dinda, tajemník magistrátu Ing. Robert Plechatý, dále pak vedoucí sociálního odboru a odboru školství magistrátu Bc. Dagmar Mikovcová a Ing. Jarmila Mravcová, vedoucí interního auditu. Za neziskovou organizaci Člověk v tísni se jednání účastnil pan Martin Slavík.

Hlavním bodem společného jednání byla vzájemná spolupráce mezi městem Chomutov a Věznicí Všehrdy. Druhým, neméně důležitým bodem jednání bylo zaměstnávání vězněných osob. V současné době věznice zaměstnává odsouzené na dvou pracovištích, která spadají pod magistrát, a to v Technických službách města Chomutova a v Zooparku. V zájmu věznice jsou i tak zvané extramurální pracovní aktivity vězněných osob, které již odsouzení vykonávají například pro Sociální služby města Chomutova nebo pro jiné státní instituce. Je to jedna s forem resocializace vězněných osob, které tímto způsobem částečně společnosti něco vracejí.

Obě strany se domluvily, že se budou vzájemně dle možností účastnit různých akcí. Věznice se tak může prezentovat například ukázkami z činnosti psovoda, ukázkou zásahu proti útočníkovi nebo ukázkami výstroje příslušníků na veřejných akcích magistrátu. Vedení věznice tak bude spolupráci s městem Chomutov i nadále podporovat.

Na závěr společné schůzky nabídl ředitel věznice hostům krátkou prohlídku po věznici. Přítomní tak  navštívili ubytovnu pro dospělé odsouzené, ubytovnu mladistvých odsouzených a  výstupní ložnici. Nahlédli do vězeňské kaple, do soudní místnosti a do terapeutické místnosti, kde právě probíhaly  aktivity s odsouzenými.

brv

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X