Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

VŠEHRDY 21. června (VS ČR) - Dne 18.6.2021 bylo slavnostně předáno 14 výučních listů a závěrečných vysvědčení žákům Školského vzdělávacího střediska Věznice Všehrdy, a to za účasti 1. zástupce ředitele věznice plk. Mgr. Miroslava Fouse a vedoucího školského vzdělávacího střediska Mgr. Libora Řezníčka.

Třídní učitelé předali odsouzeným deset červených diplomů, které značí prospěl  s vyznamenáním a čtyři modré diplomy - prospěl. Odsouzení, tak ukončili vzdělání v učebních oborech Dřevařská výroba a Práce ve stravování.

Písemné zkoušky jednotně probíhaly ve dnech 7. a 8. června. Praktické pak ve dnech 9. až 11. června v jednotlivých truhlářských dílnách a ve cvičné kuchyni. Oproti zvyklostem byla zrušena ve školním roce 2020/2021 ředitelem Středního odborného učiliště Vězeňské služby ČR ústní zkouška, na základě opatření vydaného MŠMT. Žáci se tak o to více koncentrovali pouze na dvě zkoušky, písemnou a praktickou.

Vedoucí školského vzdělávacího střediska (dále ŠVS) poděkoval žákům za jejich pečlivou přípravu a zdůraznil, že tento školní rok rozhodně nebyl jednoduchý, protože byl celostátně ovlivněn  onemocněním  Covid – 19.

První zástupce ředitele věznice závěrem zdůraznil, že výuční list a praxe vyučených žáků je  vstupenkou do dalšího života a bude záležet jen na nich samotných, zda dokáží plně využít znalostí a dovedností, kterým se ve zdejším ŠVS naučili.

Mgr. Libor Řezníček, vedoucí ŠVS

brv

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X