Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

VŠEHRDY 12. 9. (VS ČR) – Minulý pátek 8. září proběhl ve Věznici Všehrdy již čtvrtý rekvalifikační kurz pro odsouzené – Obsluha motorové pily a křovinořezu. Rekvalifikační kurz byl realizován Nestátní neziskovou organizací, společností Volonté Czech o.p.s., která s Věznici Všehrdy spolupracuje již několik let. Byl realizován v rámci projektu VOL Mentorink.

Rekvalifikačního kurzu se zúčastnilo 9 odsouzených z vysokého a středního stupně zabezpečení a z řad mladistvých. Po dohodě ředitele Věznice Všehrdy a starostky obce Všehrdy probíhal v přilehlém lese v obci Všehrdy. Odsouzení byli instruktorem nejprve teoreticky seznámeni s obsluhou a manipulací s motorovou pilou, bezpečnostními pravidly. Poté si práci vyzkoušeli prakticky a na závěr složili závěrečný test. Rekvalifikační kurz úspěšně absolvovali všichni odsouzení, jak po stránce praktické, tak i po stránce teoretické a na konci kurzu jim byl vydán akreditační certifikát.

Pro velký zájem z řad odsouzených o získání rekvalifikačních osvědčeních bude tento kurz realizován v říjnu 2023, tentokrát v prostorách uvnitř věznice.

jk

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X