Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Všehrdy 21. 11. 2018 (VS ČR) Ředitel Věznice Všehrdy plk. Mgr. Alexandr Vidlák se dne 16. listopadu sešel se členy poradní komise ředitele věznice. Tato komise slouží jako vnější prvek kontroly dodržování principů sloužících k dosažení účelu trestu odnětí svobody a k ochraně práv obviněných a odsouzených, a to na základě navrhovaných doporučení či opatření. Ta se vztahují zejména k programům zacházení odsouzených, k podmínkám odsouzených, především týkajících se ubytování, zaměstnávání, vzdělávání, zdravotní péči a stravování.

Komise je devítičlenná a někteří ze jmenovaných byli již dříve dlouholetými členy poradního sboru ředitele věznice. Předsedkyní komise byla již na prvním jednání v měsíci březnu zvolena vedoucí střediska Probační a mediační služby Chomutov Mgr. Renata Kubátová. Dalšími členy jsou předsedkyně OS Chomutov, okresní státní zástupce, soudkyně okresního soudu Chomutov, zástupce Sociálních služeb Chomutov, zástupce Policie ČR, zástupce neziskové organizace Oblastní charity Česká Kamenice, ředitel a zástupce Střední odborné školy ESOZ Chomutov.

Pracovní jednání bylo věnováno zejména  aktuální situaci ve věznici, ať již k personální změně na funkci ředitele věznice od poloviny měsíce září a dále k dalším záměrům ve Věznici Všehrdy. V oblasti práce s odsouzenými bylo jednání zaměřeno na problematiku vzdělávání mladistvých odsouzených, plnění programu zacházení a zaměstnávání vězňů na vnějších pracovištích.

brv

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X