Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Všehrdy, 1. listopadu (VS ČR) Odsouzení Věznice Všehrdy již řadu let vykonávají extramurální pracovní aktivity pro různé instituce v regionu Chomutova a Mostu. V dubnu letošního roku, po zvolení nového zastupitelstva obce Všehrdy se zvýšil zájem o spolupráci s věznicí.

Na počátku jara odstartovala první spolupráce v tomto roce v rámci projektu Ukliďme Česko a vedení obce tak požádalo o pomoc při likvidaci černé skládky umístěné ve Všehrdském lesíku. Vedení věznice nabídlo výpomoc i při dalších projektech, které pomohou s rozvojem obce.

Odsouzení se tak během roku podíleli již na několika obecních akcích. Konkrétně na úklidu již zmiňované černé skládky v přilehlém lesíku. Dále pak zrekonstruovali místní dětské hřiště, které je tvořeno akátovými herními prvky. Ty se musely nejprve obrousit, dále zatmelit a nakonec natřít lodním lakem. Upravili zeleň na dětském hřišti i u autobusové zastávky. Autobusovou čekárnu odsouzení nejprve zbavili starého nátěru a poté nově natřeli. Proběhlo i odstranění opěrné zídky, která již nesplňovala bezpečnostní kritéria. Všechny tyto práce odsouzení vykonávali vždy pod dohledem zaměstnance oddělení výkonu trestu Věznice Všehrdy.

V současné době započaly i práce kolem obecního úřadu, kde odsouzení připravují podklad pro chystané zvelebení okolí a upravují interiér prostoru určeného pro využití budoucího komunitního centra.

Obec Všehrdy si této spolupráce velmi váží a na každém jednání zastupitelstva obce probíhá informace o spolupráci a poděkování za konkrétní odvedenou práci.

brv

Foto: Jan Filo

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X