Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Všehrdy 2. srpna (VS ČR) Že na Zámku Červený Hrádek na návštěvníky neprší, tak na tom mají podíl i odsouzení z nedaleké věznice. Aby se mohla položit nová střecha, musela se nejprve odstranit ta stará a s tím pomáhali i odsouzení z Věznice Všehrdy pod dohledem zaměstnanců oddělení výkonu trestu.

Nejenže odsouzení vykonávají v rámci extramurálních pracovních aktivit již od loňského roku různé úpravy v okolí zámku, ale také například stavěli pódium na nádvoří, pomáhali s přípravou na kulturní sezonu a obnovovali bortící se chodník.

Na pracovní extramurální aktivity vyjíždějí také mladiství odsouzení starší osmnácti let, kteří se podílí na úpravě zámeckého parku nebo také vypomáhají se stěhováním nábytku a různého příslušenství v prostorách zámku. Zapojením se do pracovních aktivit je jedním z hlavních bodů tak zvaného programu zacházení, který je vězněným osobám stanoven v rámci výkonu trestu odnětí svobody.

 Odsouzení však tyto pracovní aktivity mimo věznici vnímají spíše jako bonus, kdy mohou opustit brány věznice během svého výkonu trestu odnětí svobody.

brv

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X