Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Všehrdy 26. července (VS ČR) Osm vybraných odsouzených ze specializovaného oddílu, kteří dlouhodobě pracovali na extramurálních aktivitách bez nároku na finanční odměnu se dne 19.07.2022 zúčastnilo za doprovodu odborných zaměstnanců vycházky Bezručovo údolím.

Tito odsouzení svou prací přispěli například při stěhování nábytku na Policii České republiky v Chomutově, pravidelně jezdí pomáhat do stájí na Hipodromu Most nebo přispívají svou prací k udržování čistoty a zeleně v obci Všehrdy.

Vozidlo v určený den odvezlo odsouzené spolu s odborným doprovodem na Horu sv. Šebestiána odkud se vydali pěšky po cyklotrase a zmíněným Bezručovo údolím do Všehrd. Díky této vycházce odsouzení poznávali a pozorovali předměty, jevy a památky kolem sebe. Během vycházky poslouchali zpěv ptáků nebo pozorovali motýly. Kromě nich se jim naskytla možnost vidět i slepýše, žábu nebo housenky. Na informační tabuli se dočetli o výskytu mloků, které se snažili po cestě najít, ale to se nepovedlo. Také se vydali na tzv. Medvědí vodopády, ale velké kameny a spadlý strom jim v další cestě k vodopádům zabránil. Odměnou jim však byly lesní plody, které po cestě mohli ochutnat. Dle slov odsouzených, být v přírodě a možnost toto všechno zažít byl pro ně nezapomenutelný zážitek.

Mgr. Jitka Hartanová

speciální pedagog OVT

 

foto: Město Chomutov

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X