Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Všehrdy, 14. srpna 2018 V letošním roce se Věznice Všehrdy zařadila k věznicím, které naplňují koncepci Vězeňské služby ČR a zabývají se chovem včel. Do této vzdělávací  aktivity jsou nyní zařazeni 4 odsouzení – včelaři a další odsouzení již o tuto aktivitu projevili zájem.

Přestože 3 odsouzení navazují na vlastní zkušenost s chovem včel, kterou měli již před výkonem trestu, tak i oni se museli nejprve řádně proškolit. Přípravné práce započali již v lednu. Odsouzení stloukali rámky, drátkovali a zatavovali mezistěny do úlů.

V měsíci červenci byly do věznice přivezeny čtyři oddělky včel od zkušeného včelaře. V současné době odsouzení provádějí zakrmování včel a jejich pravidelnou kontrolu. Na první vytáčení medu si však musejí počkat až do června příštího roku.

Cílem této aktivity je pomoci odsouzeným o začlenění do běžné praxe po návratu do civilního života. Odsouzení si zde upevňují nejen pracovní návyky, zároveň se učí i zodpovědnosti ke svěřeným hodnotám. Základem je činnost založená na vzájemné spolupráci při řešení úkolů mezi samotnými odsouzenými a na komunikaci s lektorem.

brv

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X