Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

VŠEHRDY 17. května (VS ČR) – Okresní soud, Hippodrom Most, Sociální služby Chomutov, Městský ústav sociálních služeb Jirkov, Červený Hrádek. Ve všech zmíněných institucích znají odsouzené z Věznice Všehrdy jako obětavé pracanty. Často k nim jezdí na extramurální aktivity pomáhat, bez nároku na finanční odměnu.

Doslova hromady uzavřených spisů přenášejí odsouzení muži do nových skladovacích prostor Okresního soudu v Chomutově. Rukama už jim prošly stovky kilogramů papíru a nepočítaně dalších je ještě čeká. Zatím je do nových prostor přemístěno více než 200 krabic od banánů plných archivních materiálů. Dle zaměstnanců soudu uvedený počet představuje zhruba pětinu celkového množství. K tomu, aby mohly být dokumenty řádně uskladněny, je potřeba sestavit nepočítaně regálů. I tuto činnost provádějí všehrdští odsouzení.  

Domov pro seniory na Písečné v Chomutově, jako jedno ze středisek Sociálních služeb Chomutov, je dalším působištěm vězňů ze specializovaného oddílu. S Věznicí Všehrdy spolupracuje dlouhodobě. Na výpomoc dojíždí 3 – 5 odsouzených. V těchto dnech zvelebují nejen prostory venkovní zahrady, ale také interiér domova. Venku vězni čistili hřiště na pétanque, dlážděné chodníky na zahradě, natírají ploty a uvnitř zárubně u všech dveří. Také se dali do mytí oken a balkonů ve společných prostorách domova. Pro příspěvkovou organizaci, kterou Sociální služby Chomutov jsou, představuje bezplatná práce odsouzených významnou pomoc při údržbě střediska a jeho okolí. Bezplatnou prací alespoň částečně splácí dluh společnosti za to, že se nechovali dle litery zákona.

var

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X