Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Všehrdy 9. září (VS ČR) Běžci z Věznice Všehrdy se zúčastnili dne 7. září již 6. ročníku Běhu se žlutou stužkou – YELLOW RIBBON RUN 2021, který se konal v Aktivním lesoparku Praha Řepy. Odsouzení se na něj pravidelně a pečlivě připravovali již od května a s velkou radostí přivítali, že díky příznivé situaci v naší zemi v souvislosti s šířením nemoci COVID - 19 se závod štafet 4x4 km uskutečnil.

Po příjezdu, na místě závodníků, mezi kterými byli i zaměstnanci oddělení výkonu trestu Věznice Všehrdy, nás přivítala skvělá atmosféra, o kterou se postarali organizátoři závodu.  Věznici reprezentovalo celkem 9 běžců ve dvou štafetách a jeden odsouzený doplnil štafetu Spolku Podané ruce. Naši závodníci si nejen užili krásné úterní odpoledne, ale zároveň podali i skvělé sportovní výkony. Štafeta odsouzených ze specializovaného oddílu pod vedením svého vychovatele obsadila v celkovém pořadí s časem 1:11:03 skvělé 4. místo a druhá štafeta pracovně zařazených odsouzených s celkovým časem 1:16:44 dosáhla na 12. příčku. Z celkového počtu 85 štafet se jedná o velmi dobré výsledky.

V tomto závodě však umístění není prioritou. Nejdůležitější je hlavní myšlenka celého závodu.  Účastí na tomto běhu podporovat myšlenku potřeby dávat lidem s trestní minulostí druhou šanci na slušný život.

Mgr. Jiřina Vopatová

 speciální pedagog

Sdílet článek

Facebook
Platforma X