Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Ve dnech 7. – 11. října 2019 se v Zotavovně VS ČR Pracov konal 43. ročník Přeboru Vězeňské služby ve všestranné služební kynologii. Přeboru se zúčastnili i dva zástupci Vinařické věznice a jejich vystoupení bylo velmi úspěšné. V celkovém hodnocení obsadily první dvě místa a ovládni tak suverénně i soutěž družstev. Vítězství je cennější i díky tomu, že letošního ročníku se zúčastnili i zástupci z řad policejních psovodů a zahraniční hosté z Německa, Slovenska a Maďarska. Soutěžilo se v devíti disciplínách obran a v devíti disciplínách poslušnosti, dále také v pachových pracích – stopa s vyhledáváním předmětů.
Pprap. Marek Rendl se služebním psem Awaxem se stal přeborníkem pro rok 2019 a zároveň vyhrál i celkové hodnocení v poslušnosti, obraně a stopě. Potvrdil tak velmi dobrou formu z konce srpna, kdy vyhrál v oblastním kole přeboru. Zdatně mu sekundoval i druhý zástupce věznice v soutěži prap. Tomáš Fejtek se služebním psem Gripenem, který obsadil celkové druhé místo a společně tak zvítězili v soutěži družstev.
Jednotlivé disciplíny, mezi které patří různé formy zadržení, průzkum terénu, činnost při útěku osob nebo napadení psovoda, perfektní zdatnost, ovladatelnost a poslušnost psa, vycházejí z potřeb praktického využití služebních psů při práci ve věznici. K významnému úspěchu v oblasti služební kynologie a vzorné reprezentaci věznice jim po příjezdu pogratuloval i ředitel věznice.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.