Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

VINAŘICE 13.června (VS ČR) I věznice ve Vinařicích se zapojila do projektu běhu se Žlutou stužkou „Yellow Ribbon Run 2022“. Ve dnech 11. května 2022 a 10. června 2022 se vězni rozeběhli na podporu letošního ročníku běhu se Žlutou stužkou, který je tematicky věnován dětem vězněných rodičů. Čtyři desítky přihlášených se vydalo uvnitř věznice na 310 metrový ovál. Běželo se v kategorii virtuálního běhu v délce trasy 2 km a 4 km.

Po přípravě se vězni z bezdrogové terapeutické zóny, z oddělení pro vězně se zdravotním nebo psychickým hendikepem, ze specializovaného oddělení pro pachatele násilných trestných činů, oddílu prvovězněných a z oddělení se středním stupněm zabezpečení rozhodli, bez nároku na motivační odměnu, přispět svými výkony. Odsouzení dosáhli nejlepšího času 8:35 na 2 km a 17:55 minut na 4 km trati. Věk běžců byl od 21 do 73 let a celkem uběhli 114 km. Za jednoho odsouzeného, který byl přihlášen, ale nemohl z aktuálních zdravotních důvodů běžet, spoluodsouzení a odborní zaměstnanci věznice společně jeho úsek solidárně zaběhli. Virtuálního běhu se také zúčastnili společně s odsouzenými 3 odborní zaměstnanci věznice (sociální pracovnice, vychovatel terapeut a speciální pedagog). Celý běh byl zaštítěn a odstartován ředitelem věznice Valdemarem Kropáčkem a zástupcem vedení výkonu trestu Leošem Reichlem.
Dne 21.6.2022 se oficiálního běhu Yellow Ribbon Run, který se uskuteční v lesoparku Řepy, za vinařickou věznici zúčastní ředitel věznice plk. Mgr. Valdemar Kropáček, vedoucí výkonu trestu mjr. Mgr. Jozef Lipták, zástupce výkonu trestu npor. Leoš Reichl a sociální pracovnice Mgr. Dominika Friedbergerová. Běhu se zúčastní široká veřejnost, zástupci neziskových organizaci a pracovních společností, představitelé kulturního života, ale i bývalí odsouzení.

Mgr. Luboš Beránek, Mgr. Dominika Friedbergerová, Mgr. Pavel Prchal

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.