Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

VINAŘICE 5.února (VS ČR) Odsouzení si ve vinařické věznici odpykávají nejen tresty, ale v rámci změny života a vzdělávání navštěvují i učiliště, které již mnoho let za zdmi věznice působí. Zde získané vzdělání jim pomůže zapojit se po odchodu z vězeňského prostředí do běžného civilního života.

V této škole si několik desítek vězňů zvyšuje kvalifikaci v oboru stravovací a ubytovací služby, aby se po propuštění mohli zapojit do normálního života. Noví kuchaři, číšníci či provozní najdou zcela jistě lepší uplatnění s výučním listem, který obdrží na konci úspěšného  studia.
Všichni studenti dostali 31. ledna 2024 pololetní vysvědčení a nejinak tomu bylo i ve vinařickém středním odborném učilišti. Výuka na tomto učilišti se nijak zásadně neliší od běžného standardu ostatních učilišť a jen prostředí a žáci jsou specifičtí. 
Během slavnostního aktu, kdy odsouzení dostávali pololetní vysvědčení, se se studujícími vězni setkal i ředitel vinařické věznice Mgr. Valdemar Kropáček a popřál jim mnoho úspěchů v dalším studiu. Také ocenil práci učitelů, kteří se odsouzeným studentům věnují a připravují je do nové životní etapy.

Michaela Nováková
personalistka

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.