Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

VINAŘICE 2.června (VS ČR) Dne 1. 6. 2022 proběhlo ve Věznici Vinařice setkání ,,u jednoho stolu“, kterého se účastnili soudci a soudkyně kladenského soudu, státní zástupci, vedení Probační a mediační služby v Kladně, sociální pracovnice z Magistrátu města Kladna, zástupci firmy A-GIGA, s. r. o., představitelé spolupracujících neziskových organizací jako je ŠANCE P. R. O., a VOLONTE CZECH, o. p. s.


Po příjezdu všech zúčastněných proběhlo přivítání v zasedací místnosti ředitele věznice, při kterém byli účastnici seznámeni s historií a provozem vinařické věznice a také současnou problematikou.
Poté následovala komentovaná prohlídka věznice. Účastnici měli možnost si prohlédnout návštěvní místnost, jídelnu odsouzených, prostory pro volnočasové a speciálně-výchovné aktivity, výstupní oddíl, uzavřené oddělení, specializovaný oddíl TP KEMP a prostory pracoviště A-GIGA.
Hlavním cílem setkání bylo prohloubení vzájemné spolupráce a představení odborné práce a zacházení s odsouzenými. Byly představeny jednotlivé standardizované programy a činnosti spolupracujících státních a neziskových organizací.
V diskuzi se účastníci dotkli tématu zaměstnanosti odsouzených, institutu podmíněného propuštění a problematiky závislostí, která je spojena s pácháním trestné činnosti. Seznámili se s aktuálně uplatňovanými terapeutickými programy vězeňské služby a programy, které v současnosti nabízí neziskové organizace působící ve věznici. Během diskuze byl prostor i na sdílení zkušeností z praxe.

Mgr. Pavel Prchal a Mgr. Dominika Friedbergerová

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.