Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

VINAŘICE 10.dubna (VS ČR) Velikonoční svátky jsou jednou z mimořádných příležitostí ke slavení. Přestože pro běžnou společnost Velikonoce skončily pondělním veselím, pro křesťany jsou to nejvýznamnější svátky roku a ještě trvají. Proto jsme se i my v neděli 7. 4. 2024 společně s odsouzenými i hosty sešli, abychom si opět připomněli, že je vždycky možné začít znovu, i když jsme už mnohokrát zakopli a spadli. I to je totiž dobrá velikonoční zpráva.

My kaplani jsme pečlivě vybrali účastníky z řad odsouzených, i když nebývá jednoduché některé z pravidelných návštěvníků vynechat. Ale rozumíme důvodům, proč není možné mít tady všechny. Nakonec jich tu bylo 31. Hosté byli „naši“ i „přespolní“, tedy dobrovolníci a někteří sympatizanti z církve, kteří naši práci různým způsobem podporují. I s námi kaplany celkem devět lidí.
Program byl pestrý: povídání, písničky, byl taky čas na osobní rozhovory, nechyběla četba z Bible a modlitby. Vzájemně jsme si sdělovali své zkušenosti ze života, zazpívali jsme si společně nebo jen naslouchali písničkám našich svěřenců. Jednu z nich dokonce složili pro tuto příležitost. Vyměřený čas rychle utekl. Modlitební chvíle na závěr i požehnání otce Jaroslava jen podtrhly slavnostní pocity možná nás všech. 
Děkujeme kolegům za veškerou pomoc při organizaci této akce i za vstřícnost vedení věznice.

Kaplani věznice Vinařice

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.