Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

VINAŘICE 13.července (VS ČR) Ve výcvikovém zařízení služební kynologie Celní správy ČR v Heřmanicích se 2.7.2022 uskutečnil  II. ročník kynologické soutěže o Pohár štábního prap. Tomáše Procházky. Psovodské klání změřené na obranu je pořádáno jako upomínka na příslušníka naší armády, který statečně padl během mise v Afghánistánu. Závodu se účastnili jak psovodi ozbrojených složek ČR, tak i psovodi z civilního sektoru. V průběhu soutěže byla primárně prověřována kvalita vycvičenosti psa, jeho samostatnost, tvrdost, odolnost a chuť k provedení zákroku za ztížených podmínek, rovněž také ovladatelnost psovodem.


V letošním roce se závodu zúčastnilo devatenáct soutěžících, kteří závodili v šesti disciplínách. Barvy Vězeňské služby reprezentovalo sedm zástupců z různých věznic. Z nich se na krásném druhém místě v celkovém pořadí umístil Dušan Kochwasser se psem Cedrikem z věznice Mírov. Na stupních vítězů ho doprovodil psovod reprezentující věznici Vinařice Marek Reindl se psem Awaxem, kteří spolu vybojovali skvělé třetí místo. Na krásném čtvrtém a pátém místě se umístili další zástupci vězeňské služby, a to Petr Hruška se psem Artušem z věznice Valdice a z ruzyňské věznice Radka Vodová se psem Patem.
Mimo celkové pořadí byli vyhlašováni i vítězové jednotlivých disciplín, kde byl z vězeňské služby hodnocen za nejlepší likvidaci výtržností Michal Albani se psem Aslanem z věznice Rýnovice a za nejlepší práci v náhubku Dušan Kochwasser se psem Cedrikem z věznice Mírov.
Všem soutěžícím patří veliké díky za účast a reprezentaci Vězeňské služby ČR v tomto prestižním závodě  s vysokou konkurencí.
za Věznici Vinařice  nstrm. Barbora Linhartová

 

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.