Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

VINAŘICE 16.června (VS ČR) Během prvních dvou pátků měsíce června měli možnost v odpoledních hodinách navštívit věznici Vinařice rodinní příslušníci a blízcí zaměstnanců věznice. Vedení věznice pro ně připravilo po oba dny zajímavý program, při kterém se alespoň částečně seznámili s náročnou prací svých blízkých. Akce se setkala s obrovským zájmem a musela se proto rozložit do dvou dnů, aby nebyl narušen běžný provoz věznice a nebyla nijak ohrožena bezpečnost.

Vše se dokázalo zvládnout ke spokojenosti návštěvníků i za cenu zvýšeného úsilí všech zaměstnanců podílejících se na akci.
V rámci programu celé akce shlédli na návštěvní místnosti krátké video, které je seznámilo se všemi profesemi a odděleními ve věznici.  Na vlastní oči nahlédli do některých prostor věznice jako operační středisko a uzavřené oddělení, shlédli ukázku činnosti „zásahové“ jednotky a psovodů při vyhledávání návykových látek, svezli se i autobusem určeným k eskortám vězněných osob a nakonec se mohli blíže seznámit s výstrojí a výzbrojí vězeňské služby. 
Celá povedená akce navázala na již tradiční „dny otevřených dveří“, které se v minulosti ve věznici pravidelně uskutečňovaly, ale i díky pandemii covidu se naposledy konaly v roce 2018.

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.