Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Ve dnech 26. - 28. srpna uspořádala Věznice Vinařice oblastní postupové kolo přeboru ve všestranné služební kynologii pro rok 2019, kterého se zúčastnilo 11 psovodů z 8 českých věznic. Soutěžilo se v osmi disciplínách obrany a v devíti disciplínách poslušnosti. Poslední kategorií byly pachové práce, tedy stopa s vyhledáváním předmětů. Oceněni byli vždy tři nejlepší v jednotlivých kategoriích a tři nejlepší v celkovém hodnocení.
Celkovým vítězem se stal pprap. Marek Reindl se psem Awaxem z věznice Vinařice , na druhém skončila prap. Bc. Šárka Nováková se psem Samiro z věznice Stráž pod Ralskem a na celkovém třetím místě pprap. Pavel Štryncl se psem Baddym z věznice Rýnovice. Nejlepší v jednotlivých kategoriích byli, v poslušnosti prap. Šárka Nováková se psem Samiro  a obranu a stopu ovládl pprap. Marek Reindl se psem Awaxem.

První den klání probíhal v hornickém skanzenu Mayrau, který leží přímo na proti věznici. Ve svých prostorách poskytl přímo vynikající prostředí pro disciplíny z kategorie obrany jako ochrana psovoda, zákrok v místnosti, průzkum objektu, vyštěkání pachatele atd. V dalších dnech pokračovalo soutěžení na kynologickém cvičišti v nedalekých Tuchlovicích, kde musí závodníci prokázat perfektní sehranost se svými psími parťáky v kategorii poslušnost. Všichni účastníci si pochvalovali dobrou práci organizátorů, a pokud nebyli spokojeni se svým dosaženým výkonem, měli dobrý pocit ze setkání se svými kolegy z jiných věznic a možnost předat si informace a zkušenosti v oblasti služební kynologie. Každé přeborové klání slouží především k prověření schopností a připravenosti psů a psovodů, ale i k zdokonalení výcviku psů pro praktické potřeby výkonu služby.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.