Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

VINAŘICE 22.září (VS ČR) Ve středu 20. září 2023 proběhl v naší věznici koncert Jana Buriana. Nápad pozvat tohoto známého písničkáře, autora fejetonů, cestovatele a především zajímavého člověka schopného oslovit širokou škálu posluchačů, vzešel od našeho kaplana Pavla Kočnara, který Burianovu tvorbu dlouhodobě sleduje.

Díky hezkému počasí a neotřelému přístupu se odehrál koncert přímo pod širým nebem, v otevřeném prostoru vycházkového dvora uprostřed věznice a mohli ho tak sledovat nejen vybraní vězni usazení před pomyslným pódiem, ale i další zájemci v otevřených oknech. Jan Burian svůj zpěv doprovázel na klávesy, v pěveckém i slovním projevu byl milý a vtipný, ze svého tematicky širokého repertoáru citlivě vybíral srozumitelné texty, které oslovily, poučily i pobavily všechny, kdo měli uši a srdce otevřené. Kromě spontánního a upřímného potlesku přítomných přicházely pozitivní ohlasy i od zaměstnanců, kteří díky dobrému ozvučení mohli Burianovým písním naslouchat ze svých kanceláří. Nakonec sám náš milý host své vystoupení vnímal jako velký osobní zážitek a inspirativní zkušenost pro svou další tvorbu. Koncertu byl přítomen také ředitel věznice, který hosta i přítomné pozdravil a koncert uvedl. Slova poděkování zazněla i od kaplana, další poděkování a modlitbu zcela spontánně za vězně připojil jeden z přítomných odsouzených na závěr celého koncertu.
Poděkování patří i kolegům, díky jejichž tiché a neokázalé spolupráci tato nevšední akce mohla proběhnout, a to bezpečně a důstojně. Tedy dozorcům, strážným a ostatním zaměstnancům věznice.
-ivs-

 

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.