Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

VINAŘICE  1.června (VS ČR) V pondělí 29. 5. 2023 po několika letech navštívil naši věznici znovu norský misionář a kazatel Jan Eriksen. Skupině cca 35 odsouzených převyprávěl velmi osobitým a otevřeným způsobem svůj životní příběh, se kterým se mnozí identifikovali, protože mají podobnou zkušenost.

 Velmi dobře porozuměli tomu, když zmínil, že smyslem jeho života byly drogy, sex a alkohol, a hned v závěsu touha po snadno vydělaných penězích. Většina z posluchačů přesně tohle řešila a řeší i ve svém dosavadním životě. Jan Eriksen, ale zažil zkušenost s tím, že je možné tento způsob života opustit a začít znovu a lépe, což vyznělo velmi nadějně, a pro posluchače, mnohdy několikanásobné recidivisty, povzbudivě. Jen připomněl, že stejně jako účinky alkoholu na sobě pocítíme až tehdy, když láhev otevřeme a napijeme se, tak i změnu života prožijeme, pokud Bibli nejen budeme mít u sebe, ale otevřeme ji, budeme ji číst a budeme po změně toužit. Dnes Jan Eriksen žije spokojený manželský život a cestuje po světě, aby mohl předávat víru prostřednictvím svého životního příběhu. Během svých cest navštívil spoustu věznic po celém světě a jeho knihy byly přeloženy do několika jazyků. Víru v Boha nabízí vězňům jako jednu z možností jak změnit svůj život. Jeho vyprávění prokládal písničkami kytarista Bohumil Novák.
Na závěr jsme našim hostům zazpívali Hymnu vinařických křesťanů, kterou už před lety odsouzení sami složili. Snad některý z posluchačů byl osloven tím, co slyšel, a zatouží po novém začátku a jiné životní perspektivě.


Mgr. Jana Matulíková
kaplanka Věznice Vinařice

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.