Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

VINAŘICE 18.dubna (VS ČR) V průběhu března a dubna dodali odsouzení z Věznice Vinařice do několika mateřských školek na Kladně a ve Slaném dekorativní dřevěné figurky, které vyrobili v rámci aktivit na oddíle Terapeutické bezdrogové zóny. Vězni zařazení na tomto oddíle mají více zakázek a nápadů, než mají materiálu a prostoru k výrobě dekorativních hraček.

Ani v letošním roce, v rámci činnosti při odbourávání závislosti na návykových látkách v Terapeutické bezdrogové zóně, nezahálí vězni ve veřejně prospěšné činnosti. V dílně určené k práci se dřevem se podařilo zhotovit několik dekorativních figur, které nyní mohou dělat radost v mateřských školkách na Kladně a ve Slaném. Při této práci se ale nezapomíná ani na zaměstnance věznice, kdy někteří z nich, po donesení potřebného materiálu a nápadu, si odnesou výrobek pro potěšení svých dětí nebo vnoučat.

Terapeutická bezdrogová zóna ve věznici je určena pro odsouzené, kteří mají aktivní zájem ve svém životě abstinovat. Pro mnohé z nich je to nelehký úkol. Terapeutická bezdrogová zóna nabízí řadu aktivit obdobných jako v léčebnách závislostí. Ale vždy je pouze na uživateli, zda se rozhodne a především dokáže odolat návykové látce a nespadnout na samé dno svého života. Vězněné osoby mají možnost již v průběhu výkonu trestu na sobě pracovat a připravit se na pobyt v některém z doléčovacích center po výkonu trestu odnětí svobody.

 

Mgr. Luboš Beránek

Speciální pedagog

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.