Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

VINAŘICE, PRAHA 26. června (VS ČR)V rámci projektu Yellow Ribbon Run se dne 9.6.2023 se uskutečnil v areálu Věznice Vinařice běh odsouzených. Každý z 61 odsouzených běžců běžel svůj 2 kilometrový úsek. Společně s nimi běžela i moderátorka ČT Bára Černošková a Ondřej Švejda z PMS Kladno. Někteří svůj běh pojali prestižně a snažili se dosáhnout skvělých časů a podali výborný sportovní výkon, pro všechny byla ale účast dobrou příležitostí zapojit do podpůrné akce proti předsudkům ve společnosti.

Běžce přišlo do věznice podpořit 20 hostů z YRR – Žlutá stužka, Okresního státního zastupitelství, PMS Kladno, A-Giga, ŠANCE P.R.O., Volonté, T-Mobile ČR. Před startem závodu odsouzení předali zástupcům Azylového domu pro matky a děti v Kladně 20 vlastnoručně ušitých panenek a finanční dar. Všichni zúčastnění odsouzení ve věznici pracují v call centru A-Giga, která odsouzené uvolnila na akci z práce.
Běh v areálu věznice byl připraven a zorganizován zaměstnanci věznice za podpory vedení věznice a oddělení výkonu trestu. Samotný běh byl odstartován ředitelem věznice plk. Mgr. Valdemarem Kropáčkem. Odsouzení i hosté hodnotili běh YRR ve věznici jako úžasnou akci nejen pro vězně, ale i pro veřejnost. Jeden z odsouzených 30 letý Milan k tomu řekl „ Ještě nikdy v životě jsem nezažil něco tak příjemného a ještě mi přitom lidé tleskali a povzbuzovali mě, děkuji“.
Projekt Generálního ředitelství VS ČR Yellow Ribbon Run – Žlutá stužka si klade za cíl osvětu a podporu integrace lidí s trestní minulostí. Hlavním posláním je odbourávat předsudky, dát lidem druhou šanci na slušný život a přispět tak k prevenci kriminality, snížení recidivy a zvýšení bezpečnosti ve společnosti. 
V návaznosti na běh ve věznici se štafeta složená ze zástupců vedení věznice a dalších zaměstnanců 20 června zúčastnila hlavního běhu Yellow Ribbon Run v lesoparku Řepy. Letošní již 8. ročník masového štafetového běhu proti předsudkům se zaměřil na ženy. Atmosféra byla úžasná stejně jako počasí, i když vysoká teplota zvyšovala náročnost pro všechny účastníky.

Vychovatel terapeut Josef Hrubý a -ivs-

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.