Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU 1. června (VS ČR) – Dnešním dnem byly ve druhém ročníku učebního oboru Provozní služby na Školském vzdělávacím středisku Věznice Světlá nad Sázavou zahájeny učňovské závěrečné zkoušky. Podmínky pro vykonání zkoušek splnilo 10 odsouzených žen. Závěrečné zkoušky probíhají podle jednotného zadání, společného pro všechny školy vyučující žáky v uvedeném oboru.

Písemná část se skládá z otázek týkajících se přípravy pokrmů, úklidových prací a oprav prádla. Ženy ji mají již úspěšně za sebou. Na vypracování odpovědí měly k dispozici čas 240 minut. Všechny odevzdaly svou práci s velkým předstihem před stanoveným limitem. Podle prvních ohlasů bylo vypracování otázek náročné, ale žádná je výrazně nepřekvapila.

Ve dnech 4. a 5. června odsouzené ženy pak ještě čeká praktická část, kde předvedou své dovednosti v uvedených oblastech. Vše vyvrcholí 15. června ústní částí, při které budou zkušební komisi zajímat jejich znalosti.

Absolvováním učebního oboru a získáním výučního listu se ženám rozšiřují možnosti pro hledání pracovního uplatnění po propuštění z výkonu trestu.

Mgr. Jana Koukalová, vedoucí Školského vzdělávacího střediska

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X