Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU 9. února (VS ČR) – Organizace VOLONTÉ CZECH ve spolupráci s věznicemi Světlá nad Sázavou a Stráž pod Ralskem vydala publikaci „Pojedeme za maminkou. Návštěva vězení“. Určena je dětem vstupujícím do věznice na návštěvu za svojí maminkou.

Věznice Světlá nad Sázavou se dlouhodobě zaměřuje na práci s dětmi vězněných rodičů. Tím sleduje konkrétní cíl – aby se dítě, i přes veškerá bezpečnostní opatření, cítilo ve věznici relativně dobře a vazby mezi matkou a dítětem se vyvíjely tím správným směrem. Vstup do věznice i následná návštěva s sebou však nesou různá bezpečnostní opatření. Těm se musí podrobit i děti, které často tápou, co se to děje a proč nemohou rovnou běžet do náruče svojí maminky. Publikace nenásilnou, obrázkovou formou pomocí holčičky Emilky popisuje, jak taková běžná návštěva ve věznici probíhá. Dětem usnadní vstup do věznice a díky tomu se mohou více soustředit na následné setkání se svojí maminkou. K dispozici a k využití bude na hlavním vstupu do objektu věznice.

Publikace byla vytvořena v rámci realizace projektu VOLONTÉ CZECH, o.p.s. „První návštěva dítěte ve věznici“ za finanční podpory ministerstva spravedlnosti, dotační titul Program podpory práce s rodinami odsouzených k výkonu trestu odnětí svobody pro rok 2020. Obrázky navrhl odsouzený z Věznice Stráž pod Ralskem.

raj

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X