Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU 27. března (VS ČR) – Téměř 46 000 kusů, to je počet ochranných roušek vyrobených k dnešnímu dni ve Věznici Světlá nad Sázavou. Látkové i jednorázové kompletované roušky slouží pro potřeby vězeňské služby, a to jak k ochraně zaměstnanců, tak vězněných osob. Dále jsou roušky věznicí distribuovány pro potřeby Kraje Vysočina, včetně blízkého okolí věznice, jako jsou například nemocnice a rychlá záchranná služba v Havlíčkově Brodě, občané města Světlá nad Sázavou a místní domov pro seniory, lékárna či dětská lékařka.

Výroba roušek probíhá v úzké spolupráci mezi věznicí a školským vzdělávacím střediskem, které je ve věznici zřízeno. Denně se na výrobě podílí stovka odsouzených žen. Ty k tomuto přistoupily velmi zodpovědně a s maximálním nasazením. Zapojit se bylo na dobrovolnické bázi, i přes to se úsilí žen s přibývajícími dny nezmenšuje. O tom i ostatně vypovídají počty vyrobených kusů. Jak samy odsouzené ženy říkají: „Děláme prospěšnou věc.“ A slov podpory se jim opakovaně dostává i od rodinných příslušníků: „Jsem na tebe pyšný.“

Vedení Věznice Světlá nad Sázavou děkuje zaměstnancům věznice a školského vzdělávacího střediska, kteří výrobu roušek koordinují, podílí se na ní a vyvíjí obrovské úsilí k jejímu hladkému průběhu. Dále děkuje všem, kteří pomohli s dodáním chybějícího materiálu – zaměstnancům i dalším subjektům, konkrétně Krajskému úřadu Kraje Vysočina, organizaci VOLONTÉ Czech v čele se Zuzanou Bejó, Mezinárodnímu vězeňskému společenství, jmenovitě Gabriele Kabátové, Vězeňské duchovenské péči v čele s Pavlem Zvolánkem, Českému sdružení církve adventistů, Magistrátu hlavního města Praha, dobrovolnému kaplanovi Milanu Marešovi, prodejně Textile Mountain a projektu Došito.

raj

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.