Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU 27. března (VS ČR) – Velikonoce, pro někoho svátky jara, pro jiného významné křesťanské svátky, už jsou za dveřmi. A tak i ve světelské věznici probíhají intenzivní přípravy na tento nejstarší svátek, který se slaví vždy první neděli po prvním jarním úplňku.

Odsouzené ženy vyrábějí v rámci aktivit různé velikonoční dekorace, kterými zdobí prostory věznice i kanceláře zaměstnanců. Pro děti, které jsou se svými maminkami umístěné na specializovaném oddíle pro matky s dětmi, připravila paní vychovatelka malování vajíček a dovádění s velikonočními zajíčky.  Odsouzené ženy z oddílu bezdrogové zóny upekly pod dohledem paní vychovatelky velikonoční dort a odsouzené ženy z výstupního oddílu středního stupně zabezpečení pekly za pomoci paní vychovatelky mazance.

Součástí velikonočních svátků jsou také zvyky a tradice, které jim dodávají tu pravou atmosféru. Jak je lidé slaví, jaké tradice a zvyky při tom dodržují, které velikonoční dny jsou nejdůležitější a jaký je jejich význam, to vše se dozvěděly odsouzené ženy v rámci výuky na školském vzdělávacím středisku.

V prostorách vězeňské kaple proběhnou na Velikonoční pondělí také dvě ekumenické bohoslužby.

S velkým ohlasem se setkal nápad našich psycholožek Aleny, Jany a Lucky, které zajistily pro zaměstnance a příslušníky věznice vyfouknutá vajíčka a každý měl možnost si je vymalovat.

lap

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.