Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU 13. prosince (VS ČR) – I v letošním roce si 24 odsouzených žen, které studují druhý ročník učebních oborů Provozní služby a Šití prádla, převzalo z rukou ředitelky věznice Moniky Myšičkové, vězeňského kaplana Aleše Kociána a vedoucího školského vzdělávacího střediska Pavla Podeszwy, vánoční motivační balíčky.

Ředitelka věznice studentkám popřála mnoho studijních úspěchů a vyslovila přání, aby myslely hlavně na své děti, které trpí tím, že mají maminky ve výkonu trestu. Apelovala na to, aby svým dětem nepřipravily stejnou budoucnost, jako mají ony.

Vězeňský kaplan vyjádřil své přání slovy, které je mají vést k zamyšlení nad tím, jaké hodnoty jsou v životě důležité:“ Jsem rád, že v naší organizaci Vězeňské duchovenské péče se každý rok najde sponzor ochotný pro vás obstarat vánoční balíček pro potěšení. Jeho obsah sice zmizí, ale vzdělání vám zůstane. A protože jsem kaplan, nebojím se vám k tomu popřát to nejdůležitější – Boží opatrování.“

Dárkové balíčky, které obsahovaly drobné pochutiny financovala stejně jako v předchozích letech nadace ČEZ a do věznice je dodala Vězeňská duchovenská péče. Jejich účelem je podpořit snahu žen ve studiu a díky tomu zvýšit šanci při hledání pracovního uplatnění po propuštění z výkonu trestu.

lap

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X