Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU 21. prosince (VS ČR) - Pro většinu z nás jsou Vánoce tím nejradostnějším obdobím roku. Za mřížemi je to ale jinak. Odloučení od rodin dopadá na odsouzené ženy více než obvykle. Proto se zaměstnanci věznice snaží v tomto adventním čase zapojit ženy do různých aktivit a projektů, které přinášejí nejen radost, ale i užitek.

V rámci aktivit jak na školském vzdělávacím středisku, tak na oddělení výkonu trestu ženy šijí vánoční dekorace, zdobí stromečky, vyrábějí ozdoby a drobné dárečky pro své blízké a pečou cukroví.

Předvánoční čas zpestřila odsouzeným ženám také dvě divadelní představení. Pohádka „Království zlozvyků“, doprovázená známými písničkami – Nám se stalo něco překrásného, Když se načančám, Buchet je spousta, kterou s nimi nacvičily vychovatelky Barbora Voldřichová a Michaela Pechová a zábavnou formou zpracovaný příběh o narození Ježíška – „Ukradený Betlém“, který nacvičily pod vedením paní vychovatelky Lenky Muchové. Mezi jednotlivými představeními zahrály a zazpívaly ženy z hudebního kroužku pod vedením vychovatelky Dariny Buckové. Obě představení měly jak u odsouzených žen, tak zaměstnanců věznice veliký úspěch a už teď se těšíme na rok příští.

Ženy z oddílu terapeutické bezdrogové zóny nastudovaly divadelní představení „O ztraceném zvonečku“, to bylo určeno pro děti, které jsou umístěné na specializovaném oddílu pro matky s dětmi. V závěru tohoto představení rozdaly ženy dětem dárečky v podobě vlastnoručně ušitých zvířátek.

Velká pochvala patří odsouzeným ženám za kostýmy i kulisy, které si vyrobily.

Věříme, že všechny tyto aktivity přispěly k tomu, aby odsouzené ženy prožily vánoční svátky v poklidu a pohodě tak, aby i příslušníci, kteří musí o vánočních svátích zajistit bezpečnost věznice, měli klidnou službu.

 

lap

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.