Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU 21. prosince (VS ČR) – Vánoce jsou obdobím radosti, štěstí a pohody. Jsou také časem, kdy se scházejí rodiny. Časem, který můžeme prožít s lidmi, na kterých nám záleží. Ne všichni ale mohou trávit toto nejkrásnější období roku se svými blízkými.

Na odsouzené ženy dopadá v tuto dobu odloučení od rodin více než obvykle. Proto se zaměstnanci světelské věznice snaží ženy zapojit do různých aktivit a projektů. V rámci výuky na školském vzdělávacím středisku šijí vánoční dekorace a připomínají si zvyky a tradice. V rámci aktivit výkonu trestu vyrábějí vánoční ozdoby, dárečky pro své blízké a zdobí stromečky. Zapojují se také do různých charitativních projektů.

Na oddíle pro matky s dětmi se peče vánoční cukroví, a tak je celý oddíl provoněn vanilkou a skořicí. Mladistvé odsouzené připravují za pomoci paní vychovatelky řízek s bramborovým salátem.

Odsouzené ženy mají povoleno vyzdobit si cely a ložnice. Sváteční podobu bude mít i samotný jídelníček na Štědrý den. K snídani budou mít odsouzené ženy vánočku a kakao, k obědu rybí filé a bramborový salát, na večeři dostanou balíček s večkou, salátem, salámem a sýrem, aby si mohly na oddílech udělat chlebíčky. Ve věznici se budou tradičně konat štěpánské vánoční bohoslužby.

Věříme, že všechny aktivity přispějí k tomu, aby i příslušníci, kteří v tyto sváteční dny nemohou být doma se svými rodinami, protože musejí zajišťovat bezpečnost věznice, měli klidnou službu.

lap

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.