Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU 3. července (VS ČR) – Stejně jako na všech školách skončil v pátek 29. června školní rok 2017/2018 předáváním vysvědčení i na Školském vzdělávacím středisku Věznice Světlá nad Sázavou. Ročníkové vysvědčení si převzalo 31 odsouzených žen zařazených ke studiu v prvních ročnících dvouletých učebních oborů Provozní služby a Šití prádla. Všechny studentky uzavřely ročník úspěšně, 11 dokonce prospělo s vyznamenáním. Při předávání vysvědčení vedoucí střediska Jana Koukalová všem ženám popřála, aby se jim v příštím roce podařilo zahájené vzdělání úspěšně dokončit a získat výuční list, který se stane dokladem o jejich odborné kvalifikaci a může jim pomoci při hledání vhodného pracovního uplatnění po propuštění z výkonu trestu odnětí svobody.  

Se začátkem prázdnin byly předáním potvrzení o absolvování kurzů ukončeny také teoretické a praktické kurzy, například Základní škola, Anglický jazyk, Práce s keramikou, Základy obsluhy počítače, Trénování paměti a Počítače pro pokročilé – Excel.

Žáky i vyučující nyní čeká prázdninový odpočinek. Odpočívat se bude ale jen od výuky. Během prázdnin se budou odsouzené ženy podílet na přípravě prostor školy na nový školní rok tak, abychom jej přivítali v nově upravených a vymalovaných učebnách. A již od září všechny čekají další výzvy v podobě nového školního roku. Snad bude stejně úspěšný, jako byl ten právě ukončený.

Mgr. Jana Koukalová, vedoucí Školského vzdělávacího střediska, a Mgr. Petr Hodný, učitel

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X