Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU 9. května (VS ČR) – Rozsáhlé taktické cvičení se zapojením všech složek integrovaného záchranného systému se dnes uskutečnilo ve světelské věznici.

Tématem cvičení byl vznik požáru v objektu ubytovny odsouzených – půdní prostory, kde došlo k zahoření od elektrického zkratu při činnosti dvou pracovníků údržby v půdním prostoru. Následně došlo k rychlému rozšíření požáru, kde se hustý dým rozšířil i do dalších prostor objektu ubytovny odsouzených. Uvnitř objektu nalezli hasiči tři osoby, které vykazovaly známky intoxikace, ty si přebrali do své péče zdravotníci záchranné služby. Po ukončení evakuace a likvidaci požáru provedly jednotky kontrolu požářiště  a předaly  místo zásahu příslušníkům vězeňské služby.

Cílem cvičení bylo prověřit vzájemnou spolupráci a koordinaci činností a postupů při zásahu složek integrovaného záchranného systému při vzniku mimořádné události ve specifickém prostředí věznice a ověřit funkčnost nastavených postupů a komunikačních toků.

 Po ukončení cvičení provedli velitelé a vedoucí zúčastněných složek IZS krátké zhodnocení průběhu celé akce a konstatovali jeho přínos pro přípravu na obdobný typ mimořádných událostí ve specifických podmínkách věznice.

 Zúčastněné jednotky:

JPO HZS Kraje Vysočina ÚO Havlíčkův Brod stanice Světlá nad Sázavou, stanice Ledeč nad Sázavou, stanice Havlíčkův Brod a JSDH Světlá nad Sázavou, PČR Kraje Vysočina ÚO Havlíčkův Brod a ZZS Kraje Vysočina Havlíčkův Brod

lap

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.