Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU 30. listopadu (VS ČR) – Příběhy dvaceti žen, které si odpykávají svůj trest ve světelské věznici sepsal spisovatel Petr Šámal do své knihy Ženy za mřížemi.

Za účasti bývalého generálního ředitele Vězeňské služby ČR Petra Dohnala, současného generálního ředitele Simona Michailidise a ředitelky Věznice Světlá nad Sázavou Moniky Myšičkové pokřtil spisovatel Petr Šámal svou novou knihu.

Mezi kmotry nechyběl také bývalý šéf středočeské kriminálky, který se podílel na odhalení spartakiádního vraha a šetření orlických vražd Josef Doucha a dva herci - Eva Leimbergerová a Tomáš Dastlík, kteří v průběhu akce četli úryvky z knihy.

Na dotaz moderátora Jana Ondera: „Proč právě věznice Světlá nad Sázavou?“ spisovatel odpověděl: „Chtěl jsem se vypravit na Mírov, ale pak jsem dostal tip na ženskou věznici ve Světlé. Nelituji, je to úplně jiný svět než mužský. Ať mají ženy na svědomí cokoliv, jsou pořád plné citu a touží po lásce.“ Spisovatel dodal, že za mřížemi potkal zajímavé ženy, některé mají dokonce umělecký talent. Podle jeho slov se mu „otevřela ženská duše v celé své nahotě“.

 

lap

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.